Den roligaste nyheten idag

Halonen

Älskar ordvalen "fnatt" och "uppståndelsen" samt kattens kroppsställning.

Källa: hbl.fi
Publicerad 18.01.2013 kl. 00:52

TGIF (budgetversion)

Jag kom just hem med ett paket fryst sej och två halpischokoplattor från Lidl.

LET THE WEEKEND BEGIN!

Publicerad 09.11.2012 kl. 18:14

DAYUMMMM*

DAYUMM* vilka moves och DAYUMM* vilken rytm. Dessutom är Le1f den (typ) första öppet homosexuella manliga rapparen. Och dessutom inkluderar videon homoerotiska inslag featuring Pikachumasker med Donnie Darko -känsla. Fortfarande inte övertygad? Då är nog den här videon ingenting för dig.

*eller hur det nu sen stavas.

Publicerad 01.11.2012 kl. 00:20

Sociala medier, yeah

Urk, Facebookade just så mycket att jag blev urtrött på min egen Facebookperson. Eller alltså, min Facebookperson är ju samma person som jag själv egentligen, fast lite snällare, lite roligare, lite klipskare och lite självmedvetnare. Usch, får narcissismöverdos.

Så därför tänkte jag komma hit till bloggen och fortsätta på min tangentbordsrippe, hehe. Jag drack säkert för många koppar kaffe på jobbet idag, blir alltid lite hysterisk då. Ah, skön känsla nog.

Publicerad 25.10.2012 kl. 00:13

Imorgon

Imorgon tänker jag köpa en ny iPod och sedan tänker jag aldrig mera inte lyssna på musik i hela resten av mitt liv (typ).

Annat relaterat ärende: var på öronspolning idag. Det var himmelskt. Plötslig hör jag igen, fattar vad människor försöker säga åt mig utan att anstränga mig till 100% igen, kan följa med diskussioner igen - t.o.m. sådana som utspelar sig i en översorlad matsal medan jag tuggar (det ultimata testet).


212 har varit i nyheterna idag för att Storbritanniens premiärministers fru, Samatha Cameron, har berättat att hon är ett sort fan.
Publicerad 19.09.2012 kl. 00:45

Depp, ej pepp

Vill gärna skriva men det finns inget att berätta. Inget innehåll i livet. Jobb: 9-17; 9-17; 9-17; 9-17; 9-17. Efter det: komma hem, slänga sig på soffan, titta på tv, gå och sova så man orkar nästa dag. Så kommer väl livet att se ut tills man dör. Suck.
Publicerad 28.08.2012 kl. 21:14

Stora magar på stora duken

Skall strax gå och se på What to Expect When You're Expecting.

På tal om förväntningar är mina ganska låga.

Publicerad 09.08.2012 kl. 19:08

Tips till konsumenten

En grej jag funderat på på sistone är priset av bindor och tamponger. De stora bind- och tampongmärkena på marknaden kostar ca. tio gånger så mycket som de billigaste. TIO gånger så mycket. Vad får man då i utbyte om man betalar detta jämförelsevis hutlöst dyra pris?

Åtminstone får man betala för de stora företagens reklamkampanjer. Reklam spenderar de ju nämligen miljontals euro på om året, allt för att få oss övertygade om att det är skillnad på vilken bit bomull det är vi stoppar in där nere. För att få oss övertygade om att endast de stora företagen har teknologin och kunnandet att skapa bommullsbitar som kan suga upp den där klarblåa vätskan man ser i reklamer på ett adekvat sätt. Att de är de enda som går att lita på.

Men är det egentligen någon skillnad? Har ni testat? Jag gjorde det först på senare dagar eftersom jag som yngre faktiskt gick omkring och trodde på reklamen. Utan att tänka köpte jag produkten som var tio gånger dyrare än den andra, bara för att en leende dam i TV:n hade intalat mig att göra det.

Enligt min erfarenhet finns det dock endast en stor skillnad mellan produkterna i fråga (förutom priset då):

Den billigare kommer i ett neutralt paket som inte skriker "Denna produkt är till för såna med mens!".

Det är klart att man inte behöver skämmas för att köpa mensskydd, men jag går ändå hellre omkrig med ett behagligt vitt paket än ett som är indraperat i en stor Always- eller Tampax-logo - speciellt eftersom denna logo är något jag tvingas betala skyhöga priser för.
Publicerad 06.08.2012 kl. 20:55

Apokalyps. NU

Har helt glömt bort att berätta om en FREAKY sak som hände mig häromdagen. (Har också helt glömt bort att blogga på sistone, men det är en annan historia. En ganska tråkig en.)

Nåjo. Det gick till så att jag satt i en spårvagn på väg genom ett underskönt sommar-Helsingfors och smyglyssnade på en flicka som satt snett framför mig och talade i telefon. Då sa flickan åt den i andra ändan av telefonsamtalet:

"Ei se nyt maailmanloppu oo jos se ei..." någå någå någå.

Jag hörde inte hur meningen slutade. Därför att. I SAMMA SEKUND SOM FLICKAN UTTALADE ORDET "MAAILMANLOPPU" FICK JAG SYN PÅ EN STOR AFFISCH DÄR DET STOD:

            Rakkaus ja MAAILMANLOPPU.

Jag var alltså med om världens undergång både visuellt och auditivt på precis samma gång. Ni förstår väl då att jag inte lyckades koncentrera mig på smyglyssnandet tillräckligt för att höra resten av meningen. Hela min Existens var hotad.

To be continued...

(Or will 'It' continue? THAT, is the question.)
Publicerad 21.07.2012 kl. 01:57

Favorituttryck, del 1

Ett uttryck som jag måste komma ihåg att använda oftare är: "Totta Mooses!" Hur koolt som helst. Precis rätt blandning av biblisk stelhet och junttig junttighet.
Publicerad 21.05.2012 kl. 04:59

Walpurgismässoafton

Glada vappen på er! Visste ni att valborgsmässoafton heter Walpurgis Night på engelska? Mera korkat ord får man söka efter. Det låter ju inte som engelska överhuvudtaget, utan som en konstig blandning av estniska och isländska ungefär.

Själv ska jag inte fira alls idag. Målet är istället att få ca. 2000 ord skrivna på avhandlingen. Snyft. En liten tröst är att vappen inte firas här i Storbritannien, så det är inte som att jag är tvungen att sitta inne i skenet av min datorskärm medan serpentiner, ballonger och champagnekorkar flyger omkring utanför fönsterrutan. Det enda tecknet på vapp just nu är alla statusupdateringar på Facebook. Och dem borde jag väl hålla mig borta från iallafall om jag ska få mina ord skrivna.

Publicerad 30.04.2012 kl. 17:47

Ris och ros

Dagens gnäll:

Jag hatar min "kämppis"! Studerande som jag är har jag inte råd eller möjlighet att bo var som helst, och nu har jag hamnat vägg mot vägg i en delad lägenhet med världens mest störande främling. Han inleder varje morgon med att röka gräs så att det luktar i hela huset - nothing against lite gräs ibland, men varje morgon, really? Dessutom: gör inga av de gemensamma hushållssysslorna, lämnar pissdroppar på den gemensamma toalettstolen, köper aldrig nytt vessapapper, har världens mest stoner-stereotypiska och väggenomträngande Seth Rogen-skratt. Dag ut och dag in. Sitter där på andra sidan av väggen, gör aldrig nånting av värde, använder mitt vessapapper, och skrattar: höhöhöhöhöhöhöhöhö. Höhöhöhö. Höhöhöhö. Och i bakgrunden hörs alltid skratten från nån usel skräp-sitcom: hahahah. Hahaha. Hahaha. LÄTT ATT SKRATTA NÄR DET INTE ÄR MAN SJÄLV SOM BEHÖVER SKÖTA HUSHÅLLET, VA? Hyra tror jag inte heller att han betalar (varifrån skulle han få pengar?), det måste vara hans flickvän. Som händelsevis också bor på andra sidan väggen och är jävligt störande. Det mest störande är att hon talar baby-språk. Hela tiden. Urgh, de måste vara världens äckligaste par. Och det är inte bara jag som är kräsen och misantropisk: har absolut ingenting emot den tredje typen som bor här!

Dagens... eh... ljusglimt:

Fick en komplimang av en hemlig beundrare. Mycket spännande. Plötsligt pep min mobiltelefon helt enkelt till, och så var där ett meddelande från ett okänt nummer där det stod: "Does the hot Finnish girl fancy sucking some cock tonight x ???" Där ser man. Efter regn kommer alltid solsken.
Publicerad 27.04.2012 kl. 03:28

Question time!

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Uttråkad av uppsatsskrivning. Varför skulle jag annars svara på dessa frågor? Nå, nu var jag överdrivet nonchalant: är nog också lite spänd och ivrig över denna lista, har aldrig fyllt i en sådan tidigare!
Favoritgodis: Älskar nästan allt godis, men speciellt salmiak (ju saltigare desto bättre) och Haribo. Det enda godiset jag inte är så hemskt förtjust i är allting som innehåller skum. Skum konsistens och smak på skum.
Är det nåt du absolut inte äter: Är allätare och gillar att prova på nya rätter. Så nej. Har t.o.m. lärt mig att tycka om mögelost. Dock gör vissa seafood-grejer mig ganska skeptisk. Måste vara 100% säker på kvalitén om jag skall äta musslor eller något annat med matförgiftningsrisk. (Vet inte ens om det är så hemskt hög riskfaktor på musslor, men nu är vi ute efter känslor, inte fakta.)
Kläder just nu: Samma som för ett år sedan. Sparar pengar och köper hemskt sällan nya kläder nuförtiden. Tycker nog om att shoppa, men samtidigt hatar jag all denna evinnerliga Konsumtion. Ambivalens, ambivalens.
Musik just nu: Lyssnar inte så skitaktivt på musik för tillfället. Men Beiruts Santa Fe är underbar, t.ex.
Vad sa du senast: "Hei hei!"
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Framtiden. Är himla nyfiken på den. Ca. 100 år framåt skulle väl räcka. Vill speciellt veta vad konsekvenserna av internet och social networking blir, samt vilken roll islam kommer att ha, och hurdana rättigheter muslimska kvinnor kommer att ha, m.m.
Sommarplaner: Jobba. Har fått mitt första definitivt roliga och intressanta jobb (i motsats till sådant som man gör endast för pengar). Skall bli kul.
Fisk eller badkruka: Tycker om att simma i havet men inte i simhall p.g.a. kloret och klaustrofobiska känslan av att vara inlåst i en fuktig minimalistisk byggnad med en massa halvnakna främlingar.
Saft eller alkohol: Båda.
Hur många kuddar sover du med: Tråkig fråga. Next!
Favoritväder: Frisk luft, blå himmel, solsken. Temperaturen har inte så stor skillnad.
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Dator med internet, livstids matförråd, själsfrände.
Spelar du nåt instrument: Av dem som räknas: piano och gitarr. Av B-klass-instrumenten: blockflöjt, munspel, tamburin, rytmpinnar. Triangel. Maracas. Är pretty much ett musikaliskt geni.
Morgon- eller nattmänniska: Natt
Sparare eller slösare: Var förr en slösare men nu har jag blivit en riktig snåljåp.
Bästa film: Shit vad svårt, mitt minne är så uselt. Den senaste filmen som jag såg som var riktigt bra var 50/50, komedin om cancer.
Tror på liv på andra planeter: Nå nog finns det väl en chans att det frodas någå bakterier någonstans i universum.
Kommer du ihåg din första kärlek: Jo, fniss.
Älskar du henne/honom fortfarande: Nej
Har du några homosexuella vänner: Ja
Tror du på mirakel: Nej. Är ganska skeptisk av mig.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Såklart, men det beror helt på människan. Eller djuret. Är inte pingviner ihop med varandra 4ever?
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Joo
Ser du på kärleken som ett misstag: Va? Nä, vem gör det? Aah nu förstår jag, frågeställaren syftar säkert på om jag tror att kärleken är "meant to be" och övernaturlig och sådär, eller bara en följd av slumpen och neurokemi. Isåfall håller jag på alternativ nummer två.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Vet inte om jag vill ha barn överhuvudtaget. (Såklart är frågan ställd som att barnskaffandet var normen här i livet.)
Bio eller promenad: Bio, duh! Nånej, gillar nog att promenera också, även om jag oftast gör det av logistiska skäl.
Är du kittlig: Jo, speciellt under fötterna.
Snarkar du? Ingen har någonsin klagat.
Rädd för insekter? Nå inte rädd men tycker nog att dom är ganska äckliga.
Äckligaste insekten: Booring frågor! Varför svarar jag på det här?
Största svaghet: Skulle gärna vara lite socialare och mingelvänligare.
Det här är jag bra på: Tycker jag är ganska bra på att se saker från olika perspektiv.
Bästa bok? Tycker om barnböcker för vuxna, som typ Den lille prinsen och Muminböckerna. Just nu håller jag på att läsa Thinking, fast and slow av Daniel Kahneman - verkar mycket intressant och ögonöppnande.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Ultimat visdom. Att veta vad som skulle vara bäst för alla och se till att det händer. Jag skulle i princip vara gud. Men kanske mera konkret - jobba inom politiken eller något.
Vad vill du jobba som? Inte som politiker, men gärna inom politiken på något sätt ("behind the scenes"). Eller med nyheter eller journalistik eller något. Där det händer! Och/eller med konst och kultur. Finns många områden som intresserar mig.
Chips, morötter eller godis? Godis om det är som snacks. Om jag är hungrig på allvar skulle jag hellre äta mig mätt på morötter.
Pizza eller hamburgare? Båda.
Skriver du dagbok? Ja. Men ganska sällan nuförtiden.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Nej, är ganska säker på att jag skulle bli trött på den/dem.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Ganska råddigt nog oftast, hehe.
Gungar du på stolen? Faktiskt ganska ofta, jo. Tror inte att någon har frågat detta av mig tidigare. Spännande.

EDIT: Snyft, av någon orsak föll ca. en femtedel av frågorna bort. Nå, men här var ju ganska många redan, kanske det räcker?

Publicerad 10.04.2012 kl. 06:01

OMFG FÅR DIABETESATTACK SÅ SÖTT

Publicerad 09.04.2012 kl. 05:38

Påskharhar

Har inlett de tre (nu fyra) senaste inläggen med ordet "har", märkte jag just. Katastrofalt: jag är ju Tartar! Jag tar tar tar - inte har har har (har)!*Sagt på Urbandictionary.com om uttrycket har har har:

"Abstract form of laughing
That kid looks so funny, har har har"

Hur skrattar man abstrakt?


*Note to self: kanske dra ner lite på "humorn" på bloggen i fortsättningen, okej?
Publicerad 08.04.2012 kl. 21:56
Är en 25-årig chej. Skriver tankfulla och djupsinniga texter om diverse aktualiteter, företeelser och roliga djur.

Senaste kommentarer

09.11, 19:51Imorgon av Skinka
23.10, 13:07Depp, ej pepp av ponks